De dokter en de patiënt met psychische problemen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De dokter en de patiënt met psychische problemen

gebonden: € 57.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821735, 292 blz., November 2018
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 672 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Henriëtte van der Horst; Jim van Os

trefwoorden: anxiety disorder depression general practitioner psychiatry sleeping disorders

beschrijving

Dit boek is geschreven voor huisartsen die samen met de praktijkondersteuner GGZ mensen met psychische problemen behandelen en begeleiden. Het boek biedt hen handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. De auteurs illustreren dit  aan de hand van uitgewerkte casuïstiek.

In het eerste deel van De dokter en de patiënt met psychische problemen staan de belangrijkste ontwikkelingen in de GGZ beschreven. Daarbij formuleren de auteurs  de algemene uitgangspunten voor diagnostiek bij mensen met psychische klachten en problemen. In het boek komen ook de ‘nieuwe GGZ’ en de herstelbeweging en de ontwikkelingen op het gebied van E-mental health aan de orde.

In het tweede deel leest u over veelvoorkomende psychische klachten en problemen bij patiënten. Hier worden huisartsen vrijwel dagelijks mee geconfronteerd. In deze hoofdstukken bieden huisartsen en psychiaters een aantal handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing.

Verschillende huisartsen en psychiaters hebben meegewerkt aan De dokter en de patiënt met psychische problemen. Het boek staat onder redactie van prof. dr. Henriëtte van der Horst, hoogleraar huisartsgeneeskunde en prof. dr. Jim van Os, hoogleraar psychiatrie.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft de belangrijkste ontwikkelingen in de GGZBespreekt de ‘nieuwe GGZ’, de herstelbeweging en E-mental healthGeeft handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.