Wat is er met de dokter gebeurd?

Ervaringen en bespiegelingen vanuit de medische arena

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat is er met de dokter gebeurd?

gebonden: € 38.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821520, 288 blz., October 2018
Formaat: 24.9 (h) x 17.7 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 662 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Baziel van Engelen; Gert Jan van der Wilt; Marcel Levi

trefwoorden: bureaucratie burn-out communicatie dokter ethiek filosofie geneeskunst gezondheidszorg individualisering marktwerking nederland patient ...

beschrijving

Dit boek laat zien hoe het beroep van arts razendsnel is veranderd en tegen welke obstakels de moderne dokter aanloopt. De ‘dokter’s journey’  in de afgelopen generatie lijkt een achtbaan met als voorlopig eindpunt de huidige medische arena. Daar vindt strijd plaats en niet alleen tegen de ziekte. Bij patiënten binden verwachtingen, idealen, hoop en geloof in technologische mogelijkheden de strijd aan met acceptatie en verdriet. Ziekte en beperkingen horen steeds minder thuis in een maakbare wereld vol vooruitstrevende hoogstandjes. Bij dokters strijdt liefde voor het vak met de dagelijkse invulling in het werk, met als gevolg een stijging van uitval door burn out. Economie en geneeskunde hebben een beknellend pact gesloten: zorg is ook ‘productie’, waarin zorgvuldigheid dreigt te worden vervangen door protocollen en beslisbomen die de maat aangeven en de toon bepalen.Maar waar draait het nu werkelijk om? Gaat het over de patiënt, over de ziekte, of staat het in stand houden van het systeem centraal? Wat is er gebeurd, wat vinden we ervan en is dit wat we willen?In Wat is er met de dokter gebeurd? geven ruim dertig auteurs vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen met en bespiegelingen op de zorg. Het is een uitnodiging met elkaar in gesprek te gaan over deze wezenlijke vragen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Een dertigtal auteurs van binnen en buiten de zorg geven hun analyse van en visie op de zorg

Zij bieden inspiratie tot een breed gesprek over een toekomstgerichte, rijkere geneeskundeEn zetten aan tot nadenken over de vraag "In welke zorg willen we helpen en geholpen worden"

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.