Leiderschapsontwikkeling van verpleegkundigen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Leiderschapsontwikkeling van verpleegkundigen

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821261, 174 blz., July 2018
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 330 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Marian Adriaansen; Jeroen Peters

trefwoorden: bachelor nursing 2020 beïnvloeding van beleid effectief coachen persoonlijk leiderschap samenwerking

beschrijving

Dit boek helpt hbo-verpleegkundigen en studenten bij het verwerven en vergroten van leiderschapscompetenties. Dit is een voortdurend proces, dat start aan het begin van de bacheloropleiding en eindigt op het niveau van ervaren verpleegkundig specialist.
De eerste hoofdstukken van Leiderschapsontwikkeling van verpleegkundigen geven theoretische kennis en praktische casussen over het ontwikkelen van klinisch leiderschap. Hierbij staan de zeven eigenschappen van Covey centraal - van het leren nemen van verantwoordelijkheid, tot persoonlijke reflectie: heb ik het goede gedaan om de juiste reden?
Het leren nemen van verantwoordelijkheid is een eerste stap, die studenten zetten tijdens de theoretische opleiding en in de praktijk. Maar ook de organisatie heeft een verantwoordelijkheid voor het aanleren en stimuleren van de professionele leiderschapsontwikkeling. Verdere hoofdstukken bieden daarom een theoretisch fundament voor drie onderwerpen: hoe organisatie en leiderschap binnen de organisatie kunnen bijdragen aan leiderschapsontwikkeling, het aanspreken van de student zelf op haar eigen rolontwikkeling en voor toepassing in de praktijk. 
Bij Leiderschapsontwikkeling van verpleegkundigen horen verschillende testen die verpleegkundigen en studenten inzicht geven in hun leiderschap, ondernemendheid, onderzoekend vermogen en rolvervulling binnen teams. Met behulp daarvan kunnen ze zelf bepalen waarop ze zich willen richten tijdens hun opleiding of in de praktijk. Ook is er een website aan het boek gekoppeld met interviews en opdrachten. Studenten en verpleegkundigen kunnen hier inspiratie opdoen bij rolmodellen, persoonlijke inzichten vergroten en theoretische kennis verdiepen.
Marian Adriaansen is Lector Innovatie in de Care aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). In 2008 is ze gepromoveerd op het onderwerp ‘Onderwijs in Palliatieve Zorg. Ze is tevens hoofdredacteur van TvZ en lid van de redactieraad van Verpleegkunde. Daarnaast is ze lid van het bestuur van NVG-KNOWS (Vereniging voor Gerontologie) en vicevoorzitter van de RvT van ZorgGroep Elde.
Jeroen Peters is Opleidingscoördinator Master Advanced Nursing Practice aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingNiet alleen gericht op de opleiding, maar ook op de dagelijkse praktijk
Ontdek waar je zelf staat in je leiderschapsontwikkeling

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.