Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Arris Schuurkamp; Annelies Detmar-van der Meulen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

paperback/ gebrocheerd: € 54.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821087, 162 blz., November 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 332 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

beschrijving

​Het leerboek Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is een helder geschreven boek dat op overzichtelijke wijze de meest gangbare, in de mond-, kaak-en aangezichtschirurgie voorkomende operaties beschrijft. Het leerboek bestaat uit zeven hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een inleiding waarin wordt ingegaan op de achtergronden van de in dat hoofdstuk beschreven operaties. Hoofdstuk 1 behandelt de operaties aan of gerelateerd aan het gebit. Hoofdstuk 2 gaat over  fracturen en hoofdstuk 3 over kaakstandcorrecties. In hoofdstuk 4 komen de operaties aan het kaakgewricht aan bod en in hoofdstuk 5 de preprothetische chirurgie en implantologie. Hoofdstuk 6 beschrijft de meest voorkomende oncologische operaties in de kaakchirurgie. Tot slot wordt in hoofdstuk 7 een aantal operaties beschreven die niet onder een van de voornoemde onderwerpen vallen.

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is bedoeld als leerboek voor operatieassistenten in opleiding en als leerboek en naslagwerk voor gediplomeerde operatieassistenten. De reeks ‘Operatieve Zorg en Technieken’ is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende specialismen van de chirurgie worden behandeld. 

Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding. Achter in het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek  instrumentarium. 

De reeks ‘Operatieve Zorg en Technieken’ benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase

Operatie-indicatie en het doel van de operatie

Opstelling van het operatieteam per operatiebeschrijving

Veelvoorkomend specifiek instrumentarium

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.