Familie begeleiden bij dementie

Ronald Geelen; Magda Hermsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Familie begeleiden bij dementie

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036821049, geïllustreerd, 156 blz., July 2018
Formaat: 20.5 (h) x 14.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 204 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Nursing-Dementiereeks

trefwoorden: alzheimer dementie familie kwetsbare ouderen mantelzorger naasten ouderenzorg

beschrijving

Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen om de familie van iemand met dementie kundig te begeleiden. Je leest aan de hand van praktijkvoorbeelden met welke situaties en ervaringen betrokkenen kampen. Van daaruit krijg je praktische kennis, die je kunt gebruiken om familie te helpen hun ervaringen te plaatsen en ermee om te gaan.

Familie begeleiden bij dementie gaat in op de vraag wat je als zorgverlener voor de naasten van iemand met dementie kunt betekenen. Het gaat bijvoorbeeld over het verwerken van het verlies van iemands naaste, de stemmings- en gedragsveranderingen die bij dementie horen, de toenemende zorgtaken en steeds veranderende vragen waarmee familie te maken krijgt.

Het boek is opgebouwd volgens het proces dat veel mensen met dementie doorlopen. Van het verblijf thuis, de dagbehandeling, de opname in een zorginstelling tot het levenseinde. Sommige onderwerpen worden apart besproken, zoals contact met de persoon met dementie, veranderingen in intimiteit, de schuldgevoelens die familie kan ervaren en de grote verwachtingen die familie van de zorg kan hebben.

Auteurs van Familie begeleiden bij dementie zijn de psychologen Ronald Geelen en Magda Hermsen. Ronald Geelen werkt als psycholoog bij Thebe te Breda, is auteur van verschillende artikelen en boeken, waaronder Dementiezorg in de praktijk – deel 1 & 2. Hij werkt daarnaast voor het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Magda Hermsen heeft een eigen bureau voor training, coaching en supervisie. Zij is tevens als consulent werkzaam in opdracht van CCE. De illustraties in het boek zijn van haar hand.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Dit boek geeft zorgverleners praktische adviezen om de familie van iemand met dementie kundig te begeleiden

Het boek is te gebruiken als handreiking en biedt praktijkvoorbeelden

Geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg en te maken heeft met de naasten van iemand met dementie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.