Interactievaardigheden

Een kindvolgende benadering

Anneke Strik; Jacqueline Schoemaker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Interactievaardigheden

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820981, geïllustreerd, 312 blz., June 2018
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 666 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: interactie interactievaardigheden kinderopvang pedagogiek pedagoog pw3 pw4

beschrijving

Dit boek nodigt je uit beter te kijken naar kinderen en van daaruit aan de slag te gaan met de zes interactievaardigheden. Deze interactievaardigheden worden diepgaand uitgewerkt en vertaald naar de verschillende leeftijdsgroepen: baby, peuter, kleuter en schoolkind. De kracht van het boek schuilt in de combinatie van theorie, praktijkvoorbeelden, video's, concrete aanwijzingen en een scala aan verwerkingsopdrachten waarmee je je eigen vaardigheden kunt oefenen om beter aan te sluiten op het kind of de groep. 

Interactievaardigheden is een levendig en inspirerend boek voor pedagogische opleidingen en trainingen op niveau 3 , 4 en 5. Het boek is zeer goed bruikbaar voor de kinderopvang en aangrenzende werkvelden, zoals de gastouderopvang en het basisonderwijs.

In deze herziene uitgave is  de informatie over kleuters en schoolkinderen uitgebreid, zijn nieuwe inzichten uit onderzoek en eigen ervaring toegevoegd, en is het beeldmateriaal versterkt.

Interactievaardigheden bestaat ook als e-book. Hier vind je alle tekst online met directe doorklikmogelijkheden naar internetsites, filmmateriaal en daaraan gekoppelde opdrachten. Het e-book is te downloaden zodat je de tekst ook offline beschikbaar hebt, waar en wanneer je maar wilt.

De auteurs Anneke Strik en Jacqueline Schoemaker hebben jarenlange ervaring als docent in de opleiding PW3/4 en als trainer en (beeld)coach. Daarnaast ontwikkelden zij diverse trainingen. 


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Leerzaam dankzij de combinatie van theorie, praktijk, beeld en video's

Toegankelijk door schrijfstijl en vormgeving

Aantrekkelijk door de manier waarop de wereld van het kind inzichtelijk wordt gemaakt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.