Pijneducatie

Een praktische handleiding voor (para)medici

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pijneducatie

paperback/ gebrocheerd: € 54.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820912, geïllustreerd, 186 blz., June 2018
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 327 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Paul van Wilgen; Jo Nijs

trefwoorden: chronische pijn pijn pijneducatie pijnrevalidatie sensitisatie

beschrijving

Dit boek is een praktische handleiding bij het geven van pijneducatie. Het is een wetenschappelijk onderbouwde interventie die bijdraagt aan een succesvolle behandeling van patiënten met chronische pijn.

Ongeveer twintig procent van de volwassenen woonachtig in westerse landen heeft chronische pijn. Pijn ontstaat door activering van een menselijk (brein) netwerk met activering van verschillende hersendelen. Lang is gedacht dat pijn wordt bepaald door de mate van schade aan aan lichaamsweefsels. Dit is echter niet het geval. Veel mensen hebben pijn waar geen schade meer is. Hoog tijd om patiënten uit te leggen wat pijn is en wat de waarde is van kennis over pijn om uit de cirkel te komen van negatieve (ziekmakende) gedachten over het lichaam en toegenomen angst.

Het boek bevat informatie over de neurofysiologie van acute en chronische pijn (centrale sensitisatie) en het toepassen van pijneducatie.  Deze tweede druk is volledig herzien in de theorie, de diagnostiek en bevat vier nieuwe hoofdstukken over het toepassen van pijneducatie bij specifieke doelgroepen; pijn bij/na kanker, kinderen met pijn, postoperatieve (rugpijn) patiënten en pijneducatie in een transdisciplinaire setting.

Dit boek is bedoeld voor fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, verpleegkundigen, huisartsen en andere hulpverleners die werken met patiënten met chronische pijn.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting-Onmisbaar bij het geven van pijneducatie aan patiënten met (chronische) pijn
-Geheel herziene 2e editie
-Extra aandacht voor pijn bij en na kanker en pijn bij kinderen
-Incl. inlogcode voor het downloaden van informatie om mee te geven aan patiënten  
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.