Verpleegkundig leiderschap

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Verpleegkundig leiderschap

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820844, geïllustreerd, 131 blz., February 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Hester Vermeulen; Gerda Holleman; Anita Huis; Erwin Ista; Pieterbas Lalleman

trefwoorden: klinisch leiderschap kwaliteitszorg en klinisch leiderschap leiderschapsontwikkeling patiëntenuitkomsten professionalisering van verpleegkundigen ...

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek nodigt de verpleegkundige uit om het thema verpleegkundig leiderschap te verkennen en eigen te maken. Door leiderschap kun jij invloed hebben op de patiëntgerichtheid, effectiviteit en veiligheid van zorg. 

Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg. Zeker in deze tijd waarin de zorg steeds complexer wordt. Dit boek helpt je, door middel van een verscheidenheid aan opdrachten, zelf op zoek te gaan naar antwoorden op vragen als: Wat betekent verpleegkundig leiderschap in de praktijk? Wat zijn de verschillende fasen in de ontwikkeling naar verpleegkundig leider? Welke rol speelt een verpleegkundig leider in haar omgeving? Waarom zijn verpleegkundigen die leiderschap vertonen zo belangrijk voor hun team, hun afdeling? Hoe geeft de verpleegkundige vorm aan leiderschap in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden? Hoe geeft de beroepsgroep vorm aan verpleegkundig leiderschap? 

Dit boek is bedoeld voor alle ambitieuze verpleegkundigen die zich in uiteenlopende rollen en functies bezighouden of willen houden met de professionalisering van hun vak en de functie van aanjager vervullen. Meer specifiek gaat het om: verpleegkundig specialisten in opleiding, verpleegkundestudenten in de laatste fase van de bachelor opleiding, honours verpleegkundestudenten, verpleegkundigen die een programma volgen tot verpleegkundig leider en leden van verpleegkundige adviesraden.

Deze tweede druk van Verpleegkundig leiderschap is een licht gewijzigde versie en kan naast de eerste druk worden gebruikt.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe eerste Nederlandstalige uitgave op het gebied van leiderschap voor verpleegkundigen

Voor alle ambitieuze (aanstaande) verpleegkundigen die zich bezig willen houden met de professionalisering van hun vak

Biedt concrete handvatten om meer invloed te kunnen uitoefenen op alle niveaus

Geschikt voor opleidingssituaties en zelfstudie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Verpleegkundig leiderschap

paperback/ gebrocheerd: € 34.95

Dit boek nodigt de verpleegkundige uit om het thema verpleegkundig leiderschap te verkennen en eigen te maken. Door leiderschap ...

Meer boekennieuws op Facebook.