Praktische vaardigheden voor tandartsassistenten

B. Duizendstra-Prins; E. Hogeveen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praktische vaardigheden voor tandartsassistenten

paperback/ gebrocheerd: € 61.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820820, geïllustreerd, 383 blz., July 2018
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 818 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Dit boek geeft tandartsassistenten in opleiding de basis- en achtergrondkennis om zich vaardigheden en praktische handelingen eigen te maken. Het helpt je om proactief te kunnen denken en doen tijdens het assisteren bij tandheelkundige behandelingen én bij het uitvoeren van zelfstandige handelingen, zoals genoemd in het Kwalificatiedossier Tandartsassistent (B1-K1-W1 t/m W3, B1-K2-W1 t/m 4 en B1-K3-W1 t/m W3).  


Het eerste deel van Praktische vaardigheden voor tandartsassistenten behandelt de wetgeving en richtlijnen die gelden als een tandartsassistent voorbehouden of risicovolle handelingen uitvoert. Deel twee van het boek gaat in op praktijkhygiëne, ergonomie en instrumenteertechnieken. In het derde, en laatste, deel komt het assisteren bij de verschillende tandheelkundige behandelingen aan bod, net als de zelfstandige handelingen die een tandartsassistent uit kan voeren. 

Ieder hoofdstuk bestaat uit een theoretisch deel, een uitgebreide uitleg over de praktische toepassing van die kennis en veel praktische en verdiepingsopdrachten. Full color afbeeldingen ondersteunen de tekst. Op de website vind je toetsen, samenvattingen en een tiental video's. 

Drs. Berry Duizendstra geeft lessen tandheelkundige kennis aan de opleiding voor tandartsassistenten van ROC Friese Poort. Daarnaast werkt ze als tandarts in de algemene praktijk. Elly Hogeveen is van oorsprong tandarts-/ preventieassistent en werkt nu als docent aan dezelfde opleiding en verzorgt de vaardigheids- en omgangskundige lessen. Daarnaast is ze werkzaam als redactielid van Standby, het vakblad voor assistenten in de tandheelkunde.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Volledig geactualiseerde uitgave over de taken die tandartsassistenten zelfstandig kunnen uitvoeren

Nieuwe uitgave voor deze doelgroep

Op basis van actuele kennis over de positie en praktijk van assisterenden in de tandheelkundige praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Tandheelkundige kennis voor tandartsassistenten

paperback/ gebrocheerd: € 56.95

Hoe word je een goede tandartsassistent? De eisen die gesteld worden aan de moderne tandartsassistent worden steeds hoger. Van een tandartsassistent ...

Meer boekennieuws op Facebook.