Doen en blijven doen

Zelfmanagement en persoonsgerichte multidisciplinaire zorg

M. van der Burgt; F. Verhulst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Doen en blijven doen

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820776, 150 blz., May 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 285 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: eigen regie persoonsgerichte zorg therapietrouw uit de praktijk van de eerstelijn zelfmanagement

beschrijving

Dit boek helpt (aanstaande) zorgverleners om hun patiënten te coachen naar gezond gedrag en zelfmanagement. Het is bedoeld voor studenten van paramedische opleidingen, praktijkondersteuners van huisartsen en voor nascholingen van eerstelijns zorggroepen en ketenzorgpartners. 

Doen en blijven doen; Zelfmanagement en persoonsgerichte multidisciplinaire zorg 
beschrijft een aanpak die al in verschillende regio’s gebruikt wordt in ketenzorgprogramma’s. Deze aanpak gaat uit van een stappenmodel voor gedragsverandering. Op basis van de persoonsgebonden factoren kunnen zorgverleners hun begeleiding vervolgens persoonsgericht maken. 

Het boek gaat onder meer in op shared decision making, technieken uit de motiverende gespreksvoering en een zelfmanagementscreeningsinstrument. Doen en blijven doen is aantrekkelijk én eenvoudig toepasbaar dankzij praktijkvoorbeelden, interviews en video’s die de zelfmanagementondersteuning in de paramedische en multidisciplinaire eerstelijns praktijk illustreren.
 
Dit is een herziene versie van Doen en blijven doen uit 2009. Deze herziene versie presenteert de actuele kennis over zelfmanagement, met extra aandacht voor laaggeletterden en ouderen en voor de multidisciplinaire samenwerking in de eerste lijn. Ook nieuw in deze uitgave is de beschrijving van lokale samenwerkingsverbanden rondom gezondheidsbevordering en preventie. 

Marieke van der Burgt is opgeleid als arts en voorlichtingsdeskundige in de gezondheidszorg. Ze werkte als docent in het hbo en mbo en geeft gastlessen en trainingen in begeleiding van gedragsverandering door eerstelijns zorgverleners. Daarnaast is ze auteur van boeken voor paramedici en verpleegkundigen.
Frank Verhulst werkt als eerstelijns GZ-psycholoog. Verder is hij onder andere gastdocent gedragswetenschappen aan Fontys Paramedische Hogeschool en aan de Hogeschool Utrecht, Masteropleiding Psychosomatische fysiotherapie. Ook geeft hij lezingen en workshops over ‘de stappenreeks’ en de ‘persoonsgebonden factoren’. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Vergroot je coachingsvaardigheden op het gebied van zelfmanagement

Aantrekkelijk dankzij interviews, video's en praktijkvoorbeelden

Verschillende regio's gebruiken de aanpak in hun ketenzorg

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.