Anamnese en lichamelijk onderzoek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Anamnese en lichamelijk onderzoek

paperback/ gebrocheerd: € 64.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820714, geïllustreerd, 291 blz., July 2019
Formaat: 28.0 (h) x 21.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 934 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.W.M. van der Meer; C.T. Postma; D.E. Blockmans; S.E.J.A. de Rooij

trefwoorden: anamnese auscultatie centraal veneuze druk diagnostiek interne geneeskunde lichamelijk onderzoek percussie vaardigheidsonderwijs

beschrijving

Dit leerboek geeft studenten geneeskunde en coassistenten de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben voor het afnemen van een anamnese en uitvoeren van lichamelijk onderzoek. Dit is onontbeerlijk om tot een diagnose te komen en een behandeling in te stellen. 

Anamnese en lichamelijk onderzoek richt zich primair op patiënten met internistische aandoeningen. Toch is het niet alleen zeer geschikt voor specialisten in opleiding maar ook voor huisartsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants in opleiding.
Anamnese en lichamelijk onderzoek bespreekt systematisch en bondig de differentiaaldiagnose van veelvoorkomende klachten en bevindingen bij onderzoek. Ook wordt er ingegaan op de verslaglegging die daarbij hoort. 
Het boek is rijk geïllustreerd met kleurenfoto’s, tekeningen en tabellen. Daarnaast is er een uitgebreide onlineleeromgeving met aanvullende informatie. Hierin staan bij elk hoofdstuk samenvattingen en oefenvragen én links naar artikelen, geluidsfragmenten, films en foto’s. In deze films is bijvoorbeeld de uitvoering van percussie, auscultatie en palpatie te zien. Net als belangrijke onderdelen van het lichamelijk onderzoek die veel aandacht en oefening vereisen. 
De redactie en de auteurs van het boek zijn afkomstig uit de universitaire medische centra in Nederland en België.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Ontwikkel vaardigheden voor anamnese en lichamelijk onderzoek
Helder door systematische bondige beschrijving
Met onlineleeromgeving voor oefenvragen en extra informatie  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.