Focus op familie

bij de behandeling van psychiatrische problematiek

Wiepke Cahn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Focus op familie

gebonden: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820455, November 2017
Formaat: 24.1 (h) x 15.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 365 gram.

Uitgever: Diagnosis Uitgevers

beschrijving

Dit boek is een pleidooi voor professionals in de ggz om ook te focussen op de familie van patiënten. De omgeving van de patiënt heeft complicaties immers vaak eerder in de gaten dan de behandelaar of de patiënt zelf. Bovendien: ook de batterijen van familieleden of mantelzorgers raken op gezette tijden uitgeput. En ook hen treft in de loop der tijd natuurlijk comorbiditeit. Daar ligt een verantwoordelijkheid voor de ggz.Focus op familie helpt hulpverleners te kijken met dubbelfocus: één brandpunt zoekt de patiënt en een tweede de familie. Dat helpt om de aard en de impact van een situatie daadwerkelijk te doorgronden. Hulpverleners en familie hebben een gezamenlijke missie, en zijn beiden deskundig. Als er mensen competent zijn als het om hun kwetsbare naaste gaat, is het immers de familie wel. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

doelgroep van deze uitgave is deskundigen: hulpverleners en familieleden

uitgave bevat interviews met tien naasten van patiënten met een ernstige psychiatrische aandoening: ouders, geliefden, partners, zussen

de interviews zijn afgenomen door een psychiater die zich na elk gesprek heeft afgevraagd: heeft de GGZ in deze situaties goed gehandeld?

elk gesprek wordt afgesloten met een reflectie op wat wel/ niet goed is gedaan

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.