Cognitieve therapie

Theorie en praktijk

Susan M. Bögels; Patricia van Oppen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cognitieve therapie

paperback/ gebrocheerd: € 47.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820202, 381 blz., February 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 679 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek is hét standaardwerk in de cognitieve therapie. Het biedt een helder, geactualiseerd overzicht van de cognitieve behandeling van de belangrijkste stoornissen uit de DSM-5. Het richt zich op psychologen, pedagogen, psychotherapeuten, psychiaters en zij die daarvoor in opleiding zijn.

Deze geheel herziene derde druk van Cognitieve therapie is wetenschappelijk onderbouwd, maar legt de nadruk op praktische toepassing. In deze derde druk zijn nieuwe hoofdstukken opgenomen over cognitieve therapie bij slaapstoornissen en verslavingen. Interventies worden uitvoerig beschreven en geïllustreerd met casuïstiek. Ook bevat het boek veel praktisch materiaal dat tijdens de therapie gebruikt kan worden, zoals dagboekformulieren en gedetailleerd uitgewerkte uitdaagtechnieken.

De eerste drie hoofdstukken van het boek gaan over de cognitieve theorie van psychopathologie en de algemene toepassing van cognitieve therapie. Daarna wordt een overzicht geboden van de cognitieve therapie voor depressie, gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, sociale angststoornis, dwangstoornis, posttraumatische stressstoornis, psychose, ziekte-angst, slaapstoornissen, eetstoornissen en verslavingsstoornissen. Deze behandelingen zijn beschreven door experts op het gebied van cognitieve therapie en ervaren onderzoekers op het betreffende domein. Het laatste hoofdstuk gaat over de ontwikkeling en meting van expertise in de cognitieve therapie. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft een overzicht van de cognitieve behandeling van de belangrijkste stoornissen uit DSM-5

Bevat veel praktisch materiaal dat tijdens de therapie gebruikt kan worden

Te gebruiken bij de behandeling van volwassenen en kinderen

Geheel geactualiseerd en uitgebreid

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.