Farmaceutisch rekenen

D. van Hulst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Farmaceutisch rekenen

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820189, geïllustreerd, 160 blz., December 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 295 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: aangepast aan nieuwe servicedocument aangevuld met bedrijfskundig rekenen geschikt voor zelfstandig (door)werken oefenen vanuit realistische ...

beschrijving

Dit basiswerk past algemene rekenprincipes toe op de apotheekpraktijk en biedt daarmee een aanvulling op de algemene rekenprogramma’s binnen het mbo. Dit boek behandelt de diverse componenten van het farmaceutisch rekenen zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machtsverheffen, breuken, procenten en concentraties en statistiek. Rekenvaardigheden vormen de basis voor het berekenen van doseringen tijdens de receptverwerking. De doseringscontrole is één van de pijlers van de medicatiebewaking.


Beroepsspecifieke opgaven over rekenen met doseringen en gebruikstermijnen, evenals rekenen tijdens bereidingen worden in een apart hoofdstuk uitgediept. Toegevoegd is een hoofdstuk over berekeningen rond de financiële zaken in de apotheek waar de assistente mee te maken heeft, zoals kassahandelingen, btw- berekeningen en de kostenbatenanalyse voor zelfzorgmiddelen.


Farmaceutisch rekenen oefent de rekenvaardigheid met realistische beroepssituaties. De leerling kan zelfstandig aan het werk met de gegeven opdrachten en uitwerkingen.


Farmaceutisch rekenen is een onmisbaar boek voor de apothekersassistente (in opleiding).


Deze derde druk van Farmaceutisch rekenen is een licht gewijzigde versie ten opzichte van de tweede druk.


Dayenne van Hulst ontdekte na diverse omzwervingen in de apothekerswereld – van ziekenhuis tot automatisering – haar passie voor het onderwijs. Inmiddels werkt zij meer dan tien jaar in het mbo-onderwijs voor apothekersassistenten.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.