Canon van de geneeskunde in Nederland

F.G. Huisman; M.J. van Lieburg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Canon van de geneeskunde in Nederland

gebonden: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820158, October 2017
Formaat: 21.8 (h) x 21.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 545 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: geschiedenis geneeskunde gezondheidszorg historie geneeskunde prehistorie romeinse geneeskunde

beschrijving

Deze blik door vijftig vensters levert een overzicht op van gedenkwaardige momenten en personen uit de geneeskunde en gezondheidszorg in Nederland van prehistorie tot heden. In een mooie reeks in woord en beeld passeren de revue: de introductie van de Romeinse geneeskunde in Nederland, de 'Zwarte Dood', de bloedsomlooptheorie, de thuisbevalling, de oprichting van de (K)NMG, de opmars van medische techniek, het euthanasiedebat, de affaire-Dennendal en de genetica. 

 De KNMG bezit een monumentale historische bibliotheek, bekend onder de naam Bibliotheca Medica Neerlandica en ondergebracht in de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Bij de samenstelling van deze canon hebben de auteurs dankbaar gebruikgemaakt van deze unieke verzameling.

 Over de auteurs
 Prof.dr Frank G. Huisman is hoogleraar geschiedenis der geneeskunde in Utrecht en tevens verbonden aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Maastricht 
 Prof.dr Mart J. van Lieburg is hoogleraar medische geschiedenis in Rotterdam en Groningen, voorzitter van het Domus Overleg en Bibliothecaris van de KNMG.  

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDeze blik door vijftig vensters levert een overzicht op van gedenkwaardige momenten en personen uit de geneeskunde en gezondheidszorg in Nederland van prehistorie tot heden.  
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.