Leerboek medische fysiologie

L.N. Bouman; J.H.J. Muntinga; R. Bakels

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek medische fysiologie

paperback/ gebrocheerd: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036820073, geïllustreerd, 617 blz., June 2018
Formaat: 28.1 (h) x 21.1 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 1874 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: cardiovasculaire fysiologie cellulaire fysiologie fysiologie medische fysiologie respiratoire fysiologie

beschrijving

Dit boek geeft studenten van (para)medische opleidingen veel kennis over en een goed begrip van de fysiologie. Het besteedt daarbij vooral aandacht aan onderdelen van de fysiologie die vaak als moeilijk en belangrijk worden ervaren, zoals de cardiovasculaire, respiratoire en renale fysiologie.

Leerboek medische fysiologie bevat hoofdstukken over cellen en hun omgeving, informatieverwerkende systemen, bioregulatie, bloed en bloedsomloop, opname en afgifte van stoffen, en levensfasen. Ieder hoofdstuk begint met leerdoelen en eindigt met een samenvatting. Bovendien vind je op de site die bij het boek hoort toetsvragen en verdiepende intermezzi bij ieder hoofdstuk. Dat maakt het boek uitermate geschikt voor zelfstudie en -toetsing. De heldere, schematische figuren geven de besproken concepten vorm en maken hoofdlijnen inzichtelijk. 

De inhoud van deze nieuwe druk is geactualiseerd, in het bijzonder op het gebied van veroudering en cellulaire, cardiovasculaire en respiratoire fysiologie. Het boek is in het Nederlands geschreven, zodat je ook vertrouwd raakt met de Nederlandse benamingen voor veelvoorkomende medisch en fysiologische begrippen. 

Leerboek medische fysiologie is geschreven door ervaren docenten van de opleiding Geneeskunde. Prof. dr. L.N. Bouman heeft jarenlang onderwijs in de fysiologie gegeven aan de Universiteit van Amsterdam. Dr. J.H.J. Muntinga en dr. R. Bakels doceren beide fysiologie aan de Rijksuniversiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen. De auteurs hebben zich bij het schrijven van het boek op onderdelen laten adviseren door bewezen ‘experts in the field’.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Leer de belangrijkste onderdelen van de fysiologie
Begrijp de hoofdlijnen dankzij schematische figuren
Toets je kennis met online vragen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.