Farmacotherapie op maat

Th.P.G.M. de Vries; R.H. Henning; L. van Bortel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Farmacotherapie op maat

paperback/ gebrocheerd: € 47.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819985, geïllustreerd, 150 blz., October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 288 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: farmacie geneeskunde geneesmiddelen geneesmiddeleninformatie medische farmacologie

beschrijving

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van patiënten met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en geneesmiddelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daardoor therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele patiënt blijft doorslaggevend.

Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen patiënt en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van patiënt met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden geïllustreerd.

In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.

Farmacotherapie op maat is primair geschreven voor studenten geneeskunde, physician assistant en gezondheidswetenschappen, en voor docenten die overwegen hun onderwijs in farmacologie en farmacotherapie te veranderen. Ook ervaren artsen kunnen dit boek gebruiken bij nascholingsactiviteiten en om hun voorschrijfgedrag te evalueren.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft een praktische methode gebaseerd op de WHO Guide to Good Prescribing
Beschrijft de mogelijkheden van het internet bij het voorschrijven
Illustreert de methode aan de hand van voorbeelden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.