Pedagogische adviezen voor speciale kinderen

Een praktisch handboek voor professionele opvoeders, begeleiders en leerkrachten

Trix van Lieshout; Ron van Deth

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pedagogische adviezen voor speciale kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819947, 384 blz., April 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 674 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: adviezen speciale kinderen pedagogische adviezen speciale kinderen speciale kinderen adviezen trix van lieshout

beschrijving

Dit boek is ontstaan vanuit vragen uit het werkveld om concrete, praktische adviezen voor de begeleiding van kinderen en jongeren met extra ondersteuningsbehoeften. Deze adviezen worden hierin uitvoerig besproken. De nadruk ligt op oplossingsgericht werken: mét jongeren zoeken naar wat al wél goed gaat, wat zij nog nodig hebben en wat voor hen goed werkt.

Door zijn eenduidige structuur is het boek zowel een naslagwerk als een praktisch handboek. Bij alle probleemgebieden komen het beeld, de oorzaken, behandelingen, prognose en concrete handelingssuggesties aan de orde.

Deze geheel herziene derde druk maakt gebruik van het nieuwe DSM-5 classificatiesysteem, waarbij wij ook de nadelen van etiketteren bespreken. Alle hoofdstukken zijn geactualiseerd.

Het boek is geschreven voor (aankomend) orthopedagogen, psychologen, leerkrachten, intern begeleiders, (vak)docenten, zorgcoördinatoren, maatschappelijk werkers, kinder- en jeugdartsen en voor opleidingen in Hoger Beroepsonderwijs en Universiteit.

Trix van Lieshout was als orthopedagoog en gezondheidszorgpsycholoog ruim 35 jaar werkzaam in het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs. Zij schreef eerder Druk, druk, druk. Praktische tips voor de opvoeding van kinderen met ADHD. Momenteel geeft ze lezingen over pedagogisch vakmanschap. Website: www.trixvanlieshout.nl

Ron van Deth is psycholoog en publicist, verbonden aan het Europees Instituut voor Educatie in Driebergen. Hij was jarenlang docent in verschillende vormen van onderwijs en eindredacteur van PsychoPraktijk. Eerder schreef hij onder andere Psychiatrie: van diagnose tot behandeling en Inleiding in de psychopathologie.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Door de eenduidige opbouw is het boek zowel een praktisch handboek als een naslagwerk
Deze geheel herziene uitgave is geactualiseerd met thema’s als vluchtelingenkinderen, cyberpesten

Alle problemen worden steeds beschreven volgens het psychiatrische DSM-V classificatiesysteem

Geen ander boek op de markt dat een uitvoerig en leesbaar overzicht geeft van de gedragsproblemen die voorkomen bij kinderen met daarbij praktische suggesties voor de aanpak hiervan
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.