De capabilitybenadering in het sociaal domein

Een praktijkgerichte kennismaking

Michel Tirions; Willem Blok; Collin den Braber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De capabilitybenadering in het sociaal domein

paperback/ gebrocheerd: € 28.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819817, geïllustreerd, 208 blz., March 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 390 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: agogiek capability benadering ontwikkelingstheorie sociaal handelen sociaal werk sociaal werk theorie social work sociale interventie sociale ...

beschrijving

Dit boek biedt studenten, professionals en onderzoekers in het sociaal domein een kennismaking met de theorie en praktijk van de capabilitybenadering. 
In deze wetenschappelijk onderbouwde benadering, ontwikkeld door de econoom en Nobelprijswinnaar Amartya Sen en de filosofe Martha Nussbaum, staat de bevordering van de kwaliteit van leven centraal. Uitgangspunt is de concrete leefsituatie van mensen. 
Het eerste deel van het boek introduceert de capabilitybenadering en vertaalt deze naar het sociale domein. Het tweede deel bevat casestudies uit de praktijk in Nederland en Vlaanderen. De bijdragen gaan over opbouwwerk in de wijk, het werken met mensen met een verstandelijke beperking, de begeleiding van ex-gedetineerden, de inzet van technologie in het sociaal werk, de begeleiding van kwetsbare jongeren, de toepassing in armoedebestrijding, het loskomen van stigmatisering en tot slot de opleidingspraktijk. Bij het boek hoort een website met beeld- en lesmateriaal en toetsvragen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Legt de capabilitybenadering in klare taal uit
Is aansprekend door voorbeelden
Met toetsen, opdrachten en video’s op website
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.