Bindweefselmassage

J.F.M. Piët; J.J. Sachs; I.M.A. Sachs-Piet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bindweefselmassage

paperback/ gebrocheerd: € 113.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819756, geïllustreerd, 367 blz., November 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 455 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: bindweefselmassage bindweefselzones diagnostiek fysiotherapie psychotherapeuten

beschrijving

In Bindweefselmasage wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek van bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling ervan met bindweefselmassage. De auteurs bespreken de wijze waarop het onderzoek van bindweefselzones moet worden uitgevoerd. Spanning van het bindweefsel wordt bekeken in samenhang met organische, vegetatieve en psychische klachten. Een systematische behandeling van orgaanzones en bijbehorende klachten, alsmede een overzicht van indicaties en contra-indicaties zorgen ervoor dat de lezer snel over de gewenste informatie ten aanzien van de diagnose en behandeling kan beschikken. Daarnaast worden de verschillende massagetechnieken en de dosering ervan besproken in relatie tot de indicaties. Het opstellen van een behandelplan is uitvoerig uitgewerkt. De reacties op en de resultaten van de bindweefselmassage worden overzichtelijk behandeld. het hoofdstuk 'neurologische grondslagen' van prof. dr. Jänig staat garant voor de uitstekende informatie over e moderne neurologie van het vegetatieve zenuwstelsel.


Bindweefselmassage is bedoeld als studieboek en naslagwerk voor studenten fysiotherapie, fysiotherapeuten en verwijzenden zoals artsen, specialisten en psychotherapeuten.
 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEr wordt uitgebreid aandacht besteed aan het onderzoek van bindweefselzones, de diagnostiek en de behandeling ervan met bindweefselmassage. 
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.