Agressief gedrag bij dementie

Ronald Geelen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819732, October 2017
Formaat: 20.6 (h) x 14.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 136 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dreigen, uitschelden, krabben en slaan: het zijn allemaal vormen van agressief gedrag. Wie ouderen met dementie begeleidt, krijgt er zeker mee te maken. Agressief gedrag bij dementie is geschreven voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in de ouderenzorg.

Belangrijk is het handige stappenplan. Dit helpt je te ontdekken wat de oorzaak is van het gedrag van ouderen met dementie. Herkenbare voorbeelden verduidelijken het geheel. De auteur onderscheidt vijf fasen die een oudere met een gedragscrisis doorloopt. Iedere fase vraagt een specifieke manier van begeleiding. Agressie heeft veel impact op je werk. Dit boek vertelt je daarom ook hoe je er zelf en met je team mee kunt omgaan.

Ronald Geelen werkt als psycholoog en gedragstherapeut in Verpleeghuis Lucia in Breda. Al vele jaren is hij betrokken bij trainingen in het hanteren van agressie. Hij publiceert vaak over ouderenzorg en heeft daarbij altijd voor ogen dat de lezer zijn kennis direct in de praktijk moet kunnen brengen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHelpt je te ontdekken wat de oorzaak is van agressief gedrag van ouderen met dementie
Leert je beter om te gaan met agressief gedrag van mensen met dementie
Verbetert omgang met agressief gedrag door handig stappenplan

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.