Methoden en technieken van gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Methoden en technieken van gedragstherapie bij kinderen  ...

paperback/ gebrocheerd: € 44.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819718, geïllustreerd, 322 blz., March 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 563 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Pier Prins; Joop Bosch; Caroline Braet

trefwoorden: gedragstherapie kinderen gedragstherapie kinderen modulair gedragstherapie kinderen persoonsgericht methoden gedragstherapie kinderen technieken ...

beschrijving

Dit boek geeft een geactualiseerd overzicht van de belangrijkste methoden en technieken op het gebied van de gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen. De gedragstherapie wordt theoretisch helder ingekaderd, systematisch beschreven en geïllustreerd met casuïstiek van uiteenlopende emotionele en gedragsproblemen. Ook het modulaire werken dat protocolmatige en gepersonaliseerde behandeling integreert, krijgt ruime aandacht. Daarnaast worden de nieuwste ontwikkelingen in de cognitieve gedragstherapie bij kinderen en jeugdigen beschreven en onderbouwd met recent onderzoek.

Deze 3e herziene uitgave bevat  tevens een geheel nieuw hoofdstuk over non-specifieke therapeutische factoren.

Dit boek is bedoeld voor GZ-psychologen, orthopedagogen en klinisch psychologen. Zowel voor de academische opleidingen en hogere beroepsopleidingen als voor diverse nascholingstrajecten biedt dit boek een schat aan informatie.  Anders dan bij andere boeken op het terrein van de psychotherapie bij kinderen en jeugdigen, is dit boek ook waardevol voor professionals die hun behandeltechnieken willen updaten en bijschaven.

Alle auteurs zijn werkzaam in de praktijk of als docent verbonden aan een onderwijsinstelling. Prof. dr. Pier Prins is gedragstherapeut en emeritus hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Dr. Joop Bosch was als docent en gedragstherapeut verbonden aan de afdeling Klinische Ontwikkelingspsychologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. dr. Caroline Braet is klinisch psycholoog en gedragstherapeut en is hoogleraar aan de Universiteit Gent. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geschikt voor professionals én voor opleidingsdoeleinden

Geïllustreerd met casuïstiek van uiteenlopende emotionele en gedragsproblemen

Met aandacht voor gespreksvoering en spel- en motiveringstechnieken

 

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.