Eenzaamheid bij jeugdigen

Jan van der Ploeg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eenzaamheid bij jeugdigen

paperback/ gebrocheerd: € 32.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819527, geïllustreerd, 162 blz., November 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 304 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: eenzaamheid jeugdigen eenzaamheid kinderen en jongeren eenzame jeugdigen gevolgen eenzaamheid jeugdigen impact eenzaamheid jeugdigen sociale ...

beschrijving

Dit boek laat zien hoe eenzaamheid ontstaat, wat het doet met jeugdigen en wat er aan te doen is. Het is een helder geschreven boek dat beoogt (aankomende) orthopedagogen, psychologen, psychiaters, sociaal-pedagogische hulpverleners, leerkrachten en beleidsmakers er van te doordringen dat eenzaamheid bij jeugdigen veel schade aanricht en daarom meer aandacht verdient.   

Eenzaamheid onder jeugdigen wordt vaak niet opgemerkt als probleem. De aandacht gaat ten onrechte alleen uit naar ouderen. Maar ook jeugdigen kunnen eenzaam zijn en daar onder lijden. Eenzaamheid is een sluipend gevaar. Het vormt voor de ontwikkeling een ernstige bedreiging.

Eenzame jeugdigen verkeren in een kwetsbare positie met veel schadelijke gevolgen. Bij aanhoudende eenzaamheid raken zij steeds meer geïsoleerd en treden serieuze sociale, psychische en fysieke problemen op.

Niet alleen de overheid, ouders en leerkrachten onderschatten de ernst van eenzaamheid, ook onder professionele hulpverleners is nog te weinig oog voor eenzame jongens en meisjes. Hulpverleners zijn vooral gefocust op problemen die in psychiatrische en psychologische handboeken worden vermeld. Eenzaamheid komt daar alleen als symptoom van andere problemen voor, terwijl eenzaamheid wel degelijk als een psychische stoornis is te beschouwen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Enige boek over dit thema voor deze doelgroep: eenzaamheid onder jeugdigen is lange tijd genegeerd of niet opgemerkt

Meeste boeken gaan over eenzaamheid bij ouderen – deze uitgave staat stil bij wat eenzaamheid kan aanrichten bij jeugdigen

Auteur heeft een goede reputatie binnen vakgebied

Geeft goed overzicht van de verschillende aspecten van eenzaamheid bij jeugdigen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.