Inleiding tot de gedragstherapie

Dirk Hermans; Filip Raes; Hans Orlemans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Inleiding tot de gedragstherapie

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819503, geïllustreerd, 345 blz., December 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 602 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek is al bijna vijftig jaar hét standaardwerk over achtergronden en praktijk van de gedragstherapie. Het is bedoeld voor de nieuwkomer die zich wil oriënteren in dit vakgebied, voor de cursist die zich de principes van de gedragstherapie eigen wil maken én voor de ervaren gedragstherapeut die wil bijblijven met de nieuwe ontwikkelingen in theorie en praktijk. Daarnaast is het boek zeer geschikt als naslagwerk voor beoefenaars van andere disciplines in de geestelijke gezondheidszorg. 

De eerste druk van ‘Inleiding tot de gedragstherapie’ verscheen in 1971. Deze zevende druk is een grondige herziening van de zesde druk uit 2007. Allereerst door de beschrijving van nieuwe inzichten, theorieën en methoden. Maar ook door de veranderde structuur: eenvoudiger en meer didactisch, dankzij een stapsgewijze verdieping in elk hoofdstuk.  

Deel 1 van Inleiding tot de gedragstherapie beschrijft grondslagen van de gedragstherapie. De geschiedenis en de wetenschappelijke basis van de gedragstherapie komen aan bod, net zoals de meest recente ontwikkelingen. Deel 2 licht de praktijk van de gedragstherapeut toe. Elke fase krijgt daarbij een apart hoofdstuk: informatieverzameling en werkrelatie, holistische theorie en probleemselectie, functieanalyse, plannen en uitvoeren, en evaluatie.  

De auteurs zijn Dirk Hermans, Filip Raes en Hans Orlemans. De eerste twee zijn als hoogleraar psychologie/gedragstherapie verbonden aan de KU Leuven. Beiden doen onderzoek naar de grondslagen en praktijk van de gedragstherapie.  Hans Orlemans was één van de grondleggers van de gedragstherapie binnen ons taalgebied.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Al vijftig jaar hét standaardwerk over gedragstherapie

Eenvoudig te gebruiken als naslagwerk

Met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.