Radiotherapie bij de oncologische patiënt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Radiotherapie bij de oncologische patiënt

gebonden: € 99.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819428, 388 blz., July 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: J.A.M. Hegeman; A.A. Froma; V.J. de Ru; R.B. Keus; W.V. Dolsma

trefwoorden: bestralingsindicaties bestralingstechnieken mbrt oncologische patiënt radiotherapie

beschrijving

Radiotherapie bij de oncologische patiënt maakt deel uit van de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten. De uitgave van deze boeken is lot stand gekomen in nauwe samenwerking de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de Vereniging van Opleidings instituten voor Radiologisch Laboranten (VORL), de hbo-opleidingen Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en Elsevier gezondheidszorg In deze druk komt, na een algemeen hoofdstuk over de stralingsbehandeling, de bestraling van tumoren in specifieke gebieden aan de orde. In de eerste hoofdstukken wordt de radiotherapeutische behandeling van mammatumoren, gynaecologische tumoren, tumoren van de tractus urogenitalis, tractus digestivus en tractus respiratorius behandeld. Vervolgens komt de radiotherapie bij de tumoren in het hoofd-halsgebied, het centrale zenuw-stelsel, het lymfatisch systeem, de huid, het bot en de weke delen aan de orde. Tevens wordt er aandacht besteed aan radiotherapie bij kinderen, palliatieve radiotherapie en de combinatie van andere behandelingen met radiotherapie. Wetenschappelijk onderzoek en de (psychosociale) zorg voor de kankerpatiënt worden beschreven in de laatste hoofdstukken.
Radiotherapie bij de oncologische patiënt is behalve voor radiotherapeutisch laboranten in opleiding en MBRT-studenten ook bij uitstek geschikt voor hen die werkzaam zijn binnen de radiotherapie, zoals radiotherapeutisch laboranten, (assistent)radiotherapeuten en klinisch fysici in opleiding en klinisch fysici. Maar ook huisartsen en medisch specialisten werkzaam in de oncologie kunnen door bestudering van dit boek hun kennis van de radiotherapie verdiepen.
Met dit boek wordt enerzijds een overzicht gegeven van de mogelijke bestralingsindicaties en -technieken en anderzijds een beeld geschetst van de totale zorg bij de oncologische patiënt op een afdeling radiotherapie.  

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Geeft een overzicht van mogelijke bestralingsindicaties- en technieken

Verbreed uw begrip in de totale zorg bij een oncologische patiënt

Gaat verder dan de basisprincipes
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.