Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk

W.M. Snellen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk

paperback/ gebrocheerd: € 36.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819381, geïllustreerd, 319 blz., December 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 580 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: classificatie dimensies identiteit indicatiestelling kenmerken meetpretentie ontwikkelingsstoornis persoonlijkheidskenmerken persoonlijkheidspathologie ...

beschrijving

Dit boek helpt klinische professionals om het uiterste uit hun psychodiagnostische onderzoeksmateriaal te halen. Het leert ze om de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek optimaal te integreren en te interpreteren. Daarbij geeft het boek antwoord op vragen als: welke betekenis moet je toekennen aan psychische klachten en symptomen? En hoe kun je de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek in een individuele context plaatsen? Zo krijgt de psychodiagnosticus een helder beeld van de veerkracht én de kwetsbaarheid van de cliënt.

In Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk wordt persoonlijkheidsonderzoek bij cliënten met psychopathologie voor het eerst behandeld uit het perspectief van de psychodiagnosticus zelf. De theoriegestuurde methodische visie en werkwijze worden in dit nieuwe standaardwerk geïllustreerd met casuïstiek, waarbij er ook aandacht is voor de belangrijkste valkuilen. De beslisbomen en stappenplannen ondersteunen de lezer bij zijn dagelijkse diagnostische werkzaamheden.

Het boek is bestemd voor professionals werkzaam in de GGZ, zoals gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en zij die daartoe in opleiding zijn.

Wim Snellen is expert op het gebied van de persoonlijkheidsdiagnostiek. Hij werkte ruim veertig jaar als klinisch psycholoog in de psychiatrie en heeft uitgebreide ervaring met het geven van cursussen, supervisie en onderwijs in dit vakgebied.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft handvatten voor interpretatie en integratie van uitkomsten van persoonlijkheidsdiagnostiek
Biedt uitgebreide casuïstiek en voorbeelden uit de complexe klinische praktijk
Bevat een uitgebreid overzicht van vragenlijsten en diagnostische methodenLaat samenhang zien tussen de uitkomsten van persoonlijkheidsvragenlijsten en overige diagnostische methoden

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.