Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaardigheden voor meervoudig getraumatiseerde Adolescenten - Protocol

TRAP

Els Kors; Kristel Bijen; Rik Knipschild; Harmien Koopmans; Karien Kroeze; Doenja van Leeuwaarden; Omar Gudino; Marylène Cloitre

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Training in affectieve en interpersoonlijke Regulatievaar ...

paperback/ gebrocheerd: € 29.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819312, geïllustreerd, 84 blz., October 2017
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Kind en Adolescent praktijkreeks

beschrijving

Dit behandelprotocol helpt cognitief gedragstherapeuten, psychologen/orthopedagogen, psychotraumatherapeuten, psychiaters en andere hulpverleners bij de behandeling van jongeren die door meervoudige en interpersoonlijke traumatisering klachten hebben ontwikkeld. Het protocol richt zich op het verminderen van de psychische lijdensdruk en het verbeteren van de kwaliteit van leven door het trainen van regulatievaardigheden.

Het TRAP-behandelprotocol is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar en bestaat uit twaalf sessies. Het protocol maakt deel uit van een traumabehandeling en biedt de therapeut de mogelijkheid om de behandeling op de jongere af te stemmen. Door oefeningen, verwerkingsopdrachten, rollenspelen en het trainen van vaardigheden werkt de jongere aan doelen die voor hem of haar relevant zijn in alledaagse situaties.

TRAP is gebaseerd op de interventie Skills Training in Affective and Interpersonal Regulation for Adolescents. Het oorspronkelijke protocol is ontwikkeld door Marylene Cloitre en Omar Gudino. De focus van de interventie ligt op het verminderen van psychische klachten die veel voorkomend zijn bij getraumatiseerde jongeren. Dat kunnen bijvoorbeeld regulatieproblemen, interpersoonlijke problemen, een negatief zelfbeeld of posttraumatische stressklachten zijn.

De (co-)auteurs van het TRAP-behandelprotocol werken allen als GZ-psycholoog binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en hebben, in samenwerking met de oorspronkelijke auteurs, hun jarenlange ervaring in de behandeling van getraumatiseerde jongeren ingezet in het toepasbaar en beschikbaar maken van de interventie voor de Nederlandstalige context.

 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Kortdurend behandelprotocol dat voorafgaand, tijdens of na een richtlijnbehandeling PTSS ingezet kan worden

Focus op trainen van regulatievaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden

Zowel werkboek als handleiding

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.