Techniek in de radiotherapie

 
 

gebonden: € 112.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036819008, geïllustreerd, July 2017
Formaat: 24.7 (h) x 18.1 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1305 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Age Froma; Mirjam Mast; Hans Welleweerd

beschrijving

Techniek in de radiotherapie maakt deel uit van de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten. Deze serie leerboeken was oorspronkelijk een gezamenlijk project van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Radiologisch Laboranten (VORL) en Elsevier gezondheidszorg.
In Techniek in de radiotherapie komen de technische aspecten van de bestralingsapparatuur en-technieken aan de orde. Eerst worden bestralingsapparatuur, fotonen-en elektronenbundels. Een uitvoerig hoofdstuk is gewijd aan bestralingstechnieken. Daarnaast is er aandacht voor dosimetrie, lokalisatie, moulagetechnieken, positieverificatie met behulp van EPID's en brachytherapie. Het slothoofdstuk is gewijd aan kwaliteitszorg. De bijdragen zijn geschreven door klinisch fysici, radiotherapeutisch laboranten en anderen die nauw bij het vakgebied betrokken zijn. De derde druk is ongewijzigd ten opzichte van de tweede druk. 
Techniek in de radiotherapie is behalve voor radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laboranten in opleiding en MBRT-studenten ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten. De uitgave vormt eveneens een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie van een ziekenhuis.   

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBelicht de technische aspecten van de bestralingsapparatuur en-technieken

Geeft een overzicht van bestralingsapparatuur, fotonen-en elektronenbundels.

Bestemd voor radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laboranten en MBRT-studenten 

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.