Leerboek acute geneeskunde

Probleemgerichte aanpak

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek acute geneeskunde

paperback/ gebrocheerd: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818964, 372 blz., October 2018
Formaat: 27.9 (h) x 21.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 984 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: A.B. van Vugt; M.I. Gaakeer; W. Henny; H.A.H. Kaasjager; C. Motz; E.C.T.H. Tan; Th.W. Wulterkens

trefwoorden: acute aandoeningen acute geneeskunde acute verrichtingen crew resource management (crm seh spoedeisende hulp

beschrijving

In Nederland is het vakgebied van de Spoedeisende Geneeskunde een erkend specialisme. In 2008 is het beroep SpoedEisende Hulp arts (SEH-arts) een begrip geworden. Maar binnen het curriculum geneeskunde verdient de acute geneeskunde meer aandacht. Om die reden is het Leerboek acute geneeskunde geschreven. Het resultaat is een praktisch bruikbaar studieboek, waarin acute geneeskunde op een gestructureerde manier wordt aangeboden aan de student.

In Leerboek acute geneeskunde wordt de symptoomgerichte eerste benadering van de acute patiënt naar internationale standaard uiteengezet. Zo wordt de medisch student bekend gemaakt met een aanpak waarin anamnese, diagnostiek en aanvullend onderzoek in hoog tempo worden afgehandeld. Daarnaast is er volop aandacht voor de acute behandeling in geval van (potentiële) levensbedreiging. Aan de orde komen niet alleen de theoretische achtergrondkennis maar ook de praktische vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de eerste opvang van de acute patiënt. 

De opvang en behandeling van de acute patiënt is bij uitstek teamwork, waarbij de inbreng van ieder teamlid van belang is, ongeacht functie, vaardigheid en ervaring. Het belang van crew-resource-management (CRM) is niet te onderschatten.

Dit boek is bedoeld voor de medisch student in zowel Bachelor als Masterfase van de studie, maar ook voor verpleegkundig specialisten en physician assistants binnen de acute zorg, zoals in de ambulancezorg, afdelingen SpoedEisende Hulp (SEH) en Intensive Care. Het boek zal ook zijn nut bewijzen voor assistenten in opleiding (AIO) van poortspecialismen, evenals huisartsen, zeker binnen de diensten op een Huisartsen Post (HAP), SEH-artsen en gecertificeerde poortspecialisten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Praktisch bruikbaar studieboek voor studenten geneeskunde

Biedt theoretische kennis en praktische vaardigheden voor eerste opvang van de acute patiënt

Biedt casuïstiek

Geeft gestructureerd inzicht in acute geneeskunde

Aansprekend door oefeningen en casussen

Met online omgeving vol natuurgetrouwe scenario’s

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.