Praten met kinderen en jongeren over scheiding

Een praktijkboek voor professionals

Tineke van den Berg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praten met kinderen en jongeren over scheiding

paperback/ gebrocheerd: € 31.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818933, geïllustreerd, 162 blz., June 2018
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 304 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit handboek geeft professionals concrete suggesties over het voeren van gesprekken met kinderen en jongeren van wie de ouders gescheiden zijn. Hulpverleners lezen wat die kinderen te doen staat en krijgen gesprekstechnieken aangereikt om hen daarbij te helpen. Bovendien biedt het boek materiaal voor hulpverleners die ouders begeleiden in het omgaan met hun kind na scheiding.

Een aantal hoofdstukken in Praten met kinderen en jongeren over scheiding zijn ingedeeld naar praktische thema’s waar kinderen mee te maken krijgen na een scheiding. Behalve  achtergrondinformatie en technieken geeft het boek ideeën voor en praktische voorbeelden van gesprekken voeren en werken met kinderen van verschillende leeftijden.

Auteur drs. T.G. van den Berg is senior GZ-psycholoog kind & jeugd en Orthopedagoog-Generalist. Ze ontwikkelde !JES het brugproject, een erkende effectieve jeugdinterventie voor kinderen en ouders na scheiding. Ook traint ze professionals om met deze methodiek te werken. In haar praktijk !JES jij en scheiden werkt zij met kinderen en ouders na scheiding.

Van den Berg verzorgt scholing voor scheidingsprofessionals, is Bijzondere Curator bij de rechtbank en geeft aan de Rijksuniversiteit Groningen het blok Ouderschap na scheiden aan studenten Orthopedagogiek-Generalist.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Voer betere gesprekken met kinderen van gescheiden ouders

Weet wat een kind te doen heeft bij scheiding en help de veerkracht te vergroten

Help ouders op weg om bij scheiding vooral zelf hun kinderen te helpen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.