Preventie van kindermishandeling

Wie doet wat?

Sandra van Gameren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Preventie van kindermishandeling

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818759, geïllustreerd, 157 blz., March 2019
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: dagelijkse praktijk kindermishandeling effectiviteit preventie kindermishandeling kindermishandeling prevalentie kindermishandeling preventie ...

beschrijving

Dit boek geeft iedereen die met ouders of kinderen omgaat, inzicht in de theorie over en praktijk van de preventie van kindermishandeling. Het boek is geschikt voor behandelaars, wijkteams, beleidsmakers, leerkrachten, verloskundigen, CJG-medewerkers, kraamverzorgenden en omstanders. Zij hebben allemaal een verantwoordelijkheid in de preventie van kindermishandeling. 

In Preventie van kindermishandeling. Wie doet wat? staan interviews met beroepskrachten die vanuit verschillende disciplines de praktijk of theorie verhelderen. Omdat het thema veel vragen oproept, heeft het boek een onderzoekende opzet. Is een complex probleem als kindermishandeling te voorkomen? Door wie? Wat gebeurt er al op het gebied van preventie? Waarom blijven de cijfers alarmerend hoog? Deze en andere vragen komen in dit boek uitgebreid aan bod.

Drs. Sandra van Gameren is gezondheidspsycholoog. Ze houdt zich voornamelijk bezig het met het voorkomen van geestelijke gezondheidsklachten en komt op voor kinderen in nood. Van Gameren werkt bij Stichting Kinderbelang en Transparant Training. Ze is auteur vanLeven met een psychisch zieke ouder, dat eerder verscheen bij BSL.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Behandelt theorie en praktijk rond preventie van kindermishandeling

Bespreekt complexe vragen over kindermishandeling

Leest prettig dankzij interviews

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.