Letsels van het steun- en bewegingsapparaat

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Letsels van het steun- en bewegingsapparaat

paperback/ gebrocheerd: € 51.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818711, geïllustreerd, 514 blz., January 2018
Formaat: 16.0 (h) x 10.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 406 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: P.R.G. Brink; A.T. Besselaar; J.B.A. van Mourik; F.C. Öner; K.J. Ponsen; R.K.J. Simmermacher

trefwoorden: behandelingsmogelijkheden bewegingsapparaat geneeskunde letsels orthopedie

beschrijving

Dit boek geeft richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van patiënten met letsels aan het steun- en bewegingsapparaat. Het is bedoeld voor chirurgen, orthopeden,  SEH-artsen, arts-assistenten en medisch studenten. Maar ook voor huisartsen, fysiotherapeuten, gipsverbandmeesters en verpleegkundigen.

Letsels van het steun- en bewegingsapparaat is het enige beknopte Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Het boek is goed te gebruiken als lokaal of regionaal protocol, doordat de auteurs uit de traumachirurgie en de orthopedie komen én consensus hebben over de richtlijnen. Behandelaren kunnen snel de gewenste informatie vinden in het boek. Dat komt door het handzame formaat, de overzichtelijke indeling en het grote aantal illustraties. 

Letsels van het steun- en bewegingsapparaat bespreekt eerst algemene principes over onder meer wondgenezing en fractuurbehandeling. Daarna loopt het de letsels in het lichaam systematisch langs. Per letsel wordt met handige symbolen informatie gegeven over onder meer het ongevalsmechanisme, de klinische presentatie, de (valkuilen bij) diagnostiek, de behandelingsmogelijkheden en de prognose. Het boek geeft bovendien toegang tot Extras.bsl.nl, waarmee de gebruiker zijn kennis op het gebied van de traumatologie online kan testen met 150 toetsvragen.

Deze druk is geheel vernieuwd. Zo is de laatste aanpassing over de internationale classificatie doorgevoerd, zijn actuele inzichten over nabehandeling toegevoegd en is de diepgang van verschillende hoofdstukken vergroot.  


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Vind snel informatie dankzij handzaam formaat en overzichtelijke indeling

Toets kennis met toegang tot 150 online toetsvragen

Door auteurs uit traumachirurgie én orthopedie
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.