Kindertraumachirurgie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kindertraumachirurgie

gebonden: € 147.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818698, geïllustreerd, 815 blz., March 2019
Formaat: 28.9 (h) x 22.2 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 2686 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: W.L.M. Kramer; A.T. Besselaar; J.Hj.M. Bessems; M.J.R. Edwards; J.C. Goslings; M. Heeg; P. Kloen; L.P.H. Leenen; R.M.H. Wijnen

trefwoorden: kinderen kindertraumachirurgie letsel ongeval trauma traumachirurgie

beschrijving

Het hoort bij de ontwikkeling van kinderen van iedere leeftijd. In hun spel en dynamiek  proberen ze altijd hun grenzen uit. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Kleine of juist zeer ernstige letsels kunnen op ieder moment optreden, op elke leeftijd, van klein tot groot. Juist dat maakt kinderen uniek: zó zijn ze doodziek en zó zijn ze weer springlevend. Zó huilen ze en zó lachen ze.

Deze kenmerken bepalen bij kinderen  sterk  de presentatie van de klachten en de verschijnselen na letsel . Daarom  vergt het behandelen van kinderen specifieke kennis en ervaring. Het is voor de behandelaar essentieel deze dynamiek te onderkennen en het kind weer vrolijk en speels aan het lachen te krijgen.

Kinderen zijn fantastisch, ze verdienen optimale traumazorg en preventie. In het boek Kindertraumachirurgie vindt de behandelaar specifiek de noodzakelijke kennis. Onze  missie is: ‘Laat kinderen met letsels zo optimaal mogelijk behandeld worden, door kennis en kunnen over de kindertraumatologie door Nederlandse specialisten  naar internationale maatstaven weer te geven’.

In zestig hoofdstukken wordt door meer dan honderd specialisten een gedetailleerd  en actueel overzicht gegeven over de preventie, diagnostiek en behandeling van ongevalsletsels bij kinderen.

Dit boek is bestemd voor iedereen die met kinderongevallen te maken heeft: chirurgen, orthopedisch chirurgen, traumatologen, kinderartsen, intensivisten, (kinder)neurologen, revalidatieartsen, (kinder)fysiotherapeuten, SEH-artsen, huisartsen, verpleegkundigen en andere (kinder)specialisten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Bevat ruim 1.000 illustratiesCompleet, multidisciplinair handboekWaardevol naslagwerk voor dagelijkse praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.