Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en  ...

paperback/ gebrocheerd: € 46.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818674, geïllustreerd, 352 blz., December 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 637 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: AnneLoes van Staa; Lausanne Mies; Ada ter Maten-Speksnijder

trefwoorden: 5a model competentieontwikkeling eigen regie gezondheidsvaardigheden nurse cc patiëntenperspectief zelfmanagementondersteuning

beschrijving

Dit boek helpt verpleegkundigen, studenten verpleegkunde en verpleegkundig specialisten het zelfmanagement van mensen met chronische aandoeningen te ondersteunen. Dat behoort tot de kerntaak van elke verpleegkundige. Het boek geeft daarvoor de kennis, traint de vaardigheden en bespreekt de gewenste attitude, zoals een open houding, goede gespreksvoering en samenwerking met de patiënt en andere (mantel)zorgverleners. 


Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie beschrijft bij vier ziektebeelden wat de uitdagingen voor patiënten zijn om de ziekte in hun leven in te passen. Er worden praktische interventies en tools gepresenteerd die verpleegkundigen kunnen toepassen bij de zorg en begeleiding van patiënten en hun omgeving. Ook thema’s als gedeelde besluitvorming, eHealth en ethische dilemma’s komen aan de orde. 

De vele voorbeelden uit de verpleegkundige praktijk helpen om nieuwe competenties te ontwikkelen en ermee te oefenen. Op de bijbehorende website staan video’s van levensechte ontmoetingen tussen verpleegkundigen en patiënten, verhalen en afwisselende (stage)opdrachten. 

AnneLoes van Staa is verpleegkundige, onderzoeker en lector Transities in Zorg bij Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam. 
Lausanne Mies studeerde ergotherapie en gerontologie, en werkt als trainer, projectleider en auteur vanuit haar bureau Remise voor mens en organisatie. 
Ada ter Maten-Speksnijder is verpleegkundige, onderzoeker en docent hbo-V bij Hogeschool Rotterdam.Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt het zelfmanagement van patiënten te ondersteunen

Met veel praktijkvoorbeelden om nieuwe competenties mee te oefenen

Met website vol verhalen, video's en opdrachten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.