Leerboek oogheelkunde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek oogheelkunde

paperback/ gebrocheerd: € 67.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818629, geïllustreerd, 230 blz., December 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 520 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: H. Tan; B.A.E. van der Pol

trefwoorden: kernboek ntvg oogheelkunde stilma tan

beschrijving

Hoewel oogheelkunde soms beschouwd wordt als een specialisme, dat op enige afstand van de geneeskunde staat, komen vrijwel alle artsen met de oogheelkunde in aanraking. Vooral huisartsen zien regelmatig patiënten met oogproblemen, maar ook veel andere specialismen hebben raakvlakken met de oogheellkunde, zoals internisten, neurologen, kinderartsen, specialisten ouderengeneeskunde, KNO-artsen, kaak- en aangezichtschirurgen en dermatologen.

Het Leerboek oogheelkunde is het gezamenlijke product van stafleden van alle oogheelkundige afdelingen van de Nederlandse academische ziekenhuizen, die zich speciaal met het onderwijs aan studenten bezighouden. Het Leerboek oogheelkunde biedt daardoor op toegankelijke en praktische wijze alle oogheelkundige informatie die een student geneeskunde nodig heeft. In deze tweede druk werden een aantal zaken bewerkt, aangepast, geactualiseerd of uitgebreid en werden enkele onduidelijkheden gecorrigeerd. De door studenten geleverde commentaren waren hierbij een grote hulp.

De opzet van deze tweede druk is ongewijzigd en start met algemene hoofdstukken anatomie en fysiologie, anamnese en onderzoek van oogheelkundige klachten. Het boek bevat verder een bespreking van de meest voorkomende oogheelkundige aandoeningen. Daarnaast is er aandacht voor een selectie van zeldzame beelden, zoals retinopathie bij prematuur geboren neonaten en infectieuze uveïtis, die de student in zijn latere loopbaan als behandelaar van patiënten met gerelateerde systeemaandoeningen moet kunnen herkennen. Tot slot wordt een overzicht gegeven van de medicatiemogelijkheden.

Het boek geeft tevens toegang tot een speciale website. Op deze website is de volledige inhoud van het boek te vinden, aangevuld met interactieve toetsvragen, instructieve video’s en aanvullende informatie zoals oogheelkundige artikelen die in het NTvG zijn verschenen.

De primaire doelgroep van de auteurs wordt gevormd door de studenten geneeskunde aan de Nederlandse faculteiten. Het Leerboek oogheelkunde biedt echter ook een makkelijk toegankelijk overzicht van de actuele oogheelkunde voor niet-oogheelkundig werkzame artsen en paramedici.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Gebaseerd op standaardwerk in de geneeskunde

Beschrijft veelvoorkomende én zeldzame ziektebeelden

Met speciale website met toetsvragen en extra informatie

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.