Leerboek interne geneeskunde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leerboek interne geneeskunde

gebonden: € 139.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818407, geïllustreerd, 1028 blz., September 2017
Formaat: 28.6 (h) x 22.3 (b) x 4.9 (d) cm. Gewicht: 3134 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: C.D.A. Stehouwer; R.P. Koopmans; M. Maas

trefwoorden: curatieve geneeskunde geneeskunde stehouwer leerboek interne geneeskunde standaardwerk interne geneeskunde ziektekundige oriëntatie

beschrijving

Interne geneeskunde is dé kerndiscipline binnen de curatieve geneeskunde en daarmee ook binnen de medische opleiding. Door de jaren heen is er een onverminderde behoefte aan een Nederlandstalig boek op dit gebied blijven bestaan. Dit boek – begonnen als 'Den Ottolander' – verscheen voor het eerst in 1969 en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot hét standaardwerk binnen de Nederlandse interne geneeskunde.

Het boek gaat uit van een ziektekundige oriëntatie. Interne geneeskunde is immers in belangrijke mate gebaseerd op kennis van de pathofysiologie. Het boek besteedt hier dan ook ruime aandacht aan.

Ten opzichte van de 14e druk is de 15e volledig geactualiseerd. De koppeling met artikelen uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde blijft behouden; ook hier zal zo mogelijk en zo nodig naar recentere casuïstiek verwezen worden.

Interne geneeskunde is vooral bedoeld als leerboek voor studenten geneeskunde. Daarnaast is het boek een uitstekend naslagwerk voor huisartsen en andere artsen die gebruikmaken van kennis van de interne geneeskunde in hun praktijk. Meer dan 40 internisten en interne deelspecialisten werken mee aan dit rijk geïllustreerde standaardwerk voor de interne geneeskunde.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHét standaardwerk binnen de Nederlandse interne geneeskunde

Koppeling met artikelen uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde

Leerboek voor studenten geneeskunde en naslagwerk voor huisartsen en andere medisch practici

Rijk geïllustreerd
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.