Orthopedische chirurgie

Sonja de Jong-Perdijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

paperback/ gebrocheerd: € 69.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818360, July 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

trefwoorden: chirurgie operatie operatieassistent orthopedie orthopedische chirurgie ozt

beschrijving

De reeks `Operatieve Zorg & Technieken is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit aantal vervolgdelen waarin de verschillende sub specialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling; achterin wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding.
De reeks `Operatieve Zorg & Technieken benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.
Orthopedische chirurgie behandelt een van de thans belangrijkste snijdende specialismen. In dit boek worden de meest voorkomende basistechnieken en behandelingsmethoden beschreven. Om de leesbaarheid niet in gevaar te brengen is ervoor gekozen de algemene basisoperatietechnieken, die ook in dit boek  van toepassing zijn, niet opnieuw te bespreken. Deze worden reeds weergegeven in de andere delen (met name in Traumatologie van extremiteiten en bekken).  Orthopedische chirurgie is dan ook niet los te zien van de hele reeks.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft de meest voorkomende operaties en geeft verhelderende achtergrondinformatie

Rijk geïllustreerd met gedetailleerde afbeeldingen

Waardevol naslagwerk voor operatieassistenten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.