Samen verschillend

pedagogisch kader diversiteit in kindercentra 0-13 jaar

Anke van Keulen; Elly Singer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Samen verschillend

gebonden: € 25.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818322, June 2017
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 497 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Samen verschillend gaat over werken met diversiteit in de kinderopvang en is een vervolg op Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar en Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar. Dit boek voegt iets wezenlijks toe aan de rijke pedagogische basis over het opvoeden in een groep. Samen verschillend begint bij de verschillen in de groep en in de samenleving, en biedt handreikingen om daarmee om te gaan. Het boek heeft een brede invalshoek en gaat niet alleen over de multiculturele samenleving: alle verschillen tussen mensen in voorkeuren, talenten of temperament en alle verschillen in culturele achtergrond, leef- en opvoedingsstijl, sekse, religie, sociaal milieu, beroep of opleiding komen aan bod. In deze uitgave krijgt ook de omgang met kwetsbare kinderen en hun ouders veel aandacht. Het gaat immers niet vanzelf om deze kinderen een volwaardige plek in de groep te bieden.

Het is bovendien een praktisch boek, vol met kenniskaders, voorbeelden, tips en (pedagogische) handvatten. Dit alles met begrip voor het feit dat omgaan met verschillen moeilijk kan zijn en dat je daarbij - als organisatie en professional - op je grenzen kunt stuiten.

Samen verschillend. Pedagogisch kader diversiteit in kindercentra 0-13 jaar is landelijk te gebruiken:
* als basis voor het eigen pedagogisch beleidsplan van de instelling;
* als lesmateriaal in opleidingen en bijscholing;
* om de pedagogische samenwerking vorm te geven tussen de kinderopvang, de bso, peuterspeelzalen en samenwerkingspartners zoals de basisschool of de sportvereniging.

Samen verschillend is een bevlogen boek over hoe je alle kinderen en hun gezinnen - met al hun verschillen - een veilige plek biedt in de kinderopvang.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft veel informatie over diversiteit in de kinderopvang.

Leert je hoe je kinderen - met al hun verschillen - een veilige plek biedt.

Dit boek bevat kenniskaders, voorbeelden, tips en pedagogische handvatten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.