Voetenvragenboek dermatologie

vragen van voetprofessionals, beantwoord door dermatoloog en medisch pedicure

Johan Toonstra; Tineke de Beer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voetenvragenboek dermatologie

paperback/ gebrocheerd: € 41.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818247, September 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 426 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek geeft pedicures honderd vragen en antwoorden over afwijkingen aan huid en nagels. De vragen zijn voorzien van foto’s. Ze vormen een selectie van vragen die pedicures stuurden aan dermatoloog dr. Johan Toonstra. Niet alleen krijgt de lezer een dermatologisch antwoord op alle vragen, ook licht medisch pedicure Tineke de Beer toe welke behandeling de voetprofessional bij de betreffende afwijking aan de huid of de nagel kan toepassen.

Voetenvragenboek Dermatologie gaat vooral over ziektebeelden die iedere pedicure in de dagelijkse praktijk kan tegenkomen, maar er zitten ook zeldzame en bijzondere beelden bij. Er is uitgebreid aandacht voor wat de pedicure wel kan en eventueel moet doen en wat ze beter niet kan doen, rekening houdend met de richtlijnen, beroepscode en code voor het voetverzorgingsbedrijf. Daardoor sluit dit vraag- en antwoordenboek geheel aan bij de praktijkvoering van de pedicure met de meest recente inzichten.

Ten slotte beschrijft het boek in het kort welke gegevens de pedicure minimaal moet aanleveren en aan welke kwaliteitscriteria de foto’s moeten voldoen, zodat pedicure en dermatoloog optimaal met elkaar kunnen communiceren.

Dr. Johan Toonstra is al vele jaren gespecialiseerd in huid- en nagelafwijkingen aan de voeten en schreef vier boeken voor pedicures en andere voetprofessionals. Tineke de Beer is medisch pedicure en schreef eerder onder meer de Pedicure-instrumentenwijzer.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beantwoordt dermatologische vragen uit de pedicurepraktijk

Geeft behandeladviezen bij huid- en nagelafwijkingen

Is helder door het gebruik van foto’s

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.