Behandelprotocol zingevingsgerichte groepstherapie voor mensen met kanker

handleiding voor therapeuten

Nadia van der Spek; Vincent Willemsen; Kitty Knipscheer-Kuipers; Irma Verdonck-de Leeuw; William S. Breitbart; Shannon R. Poppito

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Behandelprotocol zingevingsgerichte groepstherapie  ...

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818223, geïllustreerd, 42 blz., September 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.4 (d) cm. Gewicht: 105 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: behandelprotocol evidence based groepstherapie mcgp oncologie palliatief psycho-oncologie psychologische (na)zorg psychosociale begeleiding ...

beschrijving

​Dit behandelprotocol helpt therapeuten bij het geven van zingevingsgerichte groepstherapie bij mensen met kanker. Het geeft behandelaren informatie over de invloed van zingeving bij kanker. Daarnaast geeft dit boek ze een heldere structuur van de therapie en duidelijke doelen voor elke sessie. De therapie is een vertaling en bewerking van Meaning-Centered Group Psychotherapy for Patients with Advanced Cancer, A treatment Manual. Dat is een innovatieve methode die zowel in Nederland als Amerika wetenschappelijk is onderzocht en effectief is bevonden.

Behandelprotocol zingevingsgerichte groepstherapie voor mensen met kanker helpt deelnemers bewust te worden van een gevoel van zingeving en dat te vergroten, zodat ze beter met de impact van hun ziekte om kunnen gaan. Dit protocol is ontwikkeld voor mensen die curatief behandeld zijn voor kanker, maar het kan met kleine aanpassingen ook worden gebruikt voor patiënten in de palliatieve fase. In acht sessies onderzoeken deelnemers stapsgewijs vier bronnen van zingeving. In elke sessie wordt uitleg gegeven over zingevingsprocessen en gebruik gemaakt van ervaringsoefeningen en huiswerkopdrachten. Ook krijgen deelnemers handvatten aangereikt om na de therapie met zingeving bezig te gaan.

Dit behandelprotocol bestaat uit een handleiding voor therapeuten en een werkboek voor cliënten: Kanker en persoonlijke zingeving.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt behandelaars zingevingsgerichte groepstherapie te geven bij mensen met kanker

Evidence based therapie voor zingeving bij kanker

Geeft cliënten ook handvatten om na de therapie met zingeving bezig te gaan

Met los werkboek voor cliënt

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.