Onderzoek en behandeling van lage rugklachten

Koos van Nugteren; Dos Winkel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onderzoek en behandeling van lage rugklachten

paperback/ gebrocheerd: € 56.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818186, geïllustreerd, 225 blz., July 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 457 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Orthopedische casuïstiek

trefwoorden: aspecifieke lage rugklachten fysiotherapeut fysiotherapie lage rugklachten lumbale wervelkolom orthopedie patiëntencasuïstiek rugklachten rugpijn

beschrijving

Omdat het fenomeen ‘lage rugpijn’ een enorme impact heeft op zowel mens als maatschappij wordt er wereldwijd veel onderzoek naar gedaan. In hoog tempo volgen wetenschappelijke publicaties elkaar op en langzaam wordt het verhaal achter het raadsel ‘lage rugpijn’ duidelijker. De huidige stand van zaken wordt in dit praktijkgerichte boek beschreven aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek.

Bij iedere casus wordt het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling beschreven, inclusief concrete oefenprogramma’s welke zijn gebaseerd op de huidige internationale richtlijnen voor ‘lage rugklachten’. Iedere patiëntencasus wordt voorzien van achtergrondinformatie en is rijk geïllustreerd met foto’s en educatieve tekeningen.

Behandeld worden onder meer: rugklachten bij kinderen, acute en chronische lumbago al of niet met uitstralende pijn in een been, hernia nuclei pulposi, verschillende vormen van kanaalstenose, lumbale fracturen en de spondyloartritis.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen, orthopeden en neurologen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingBeschrijft de actuele stand van zaken van onderzoek naar lage rugpijn
Bevat casussen, achtergrondinformatie én concrete behandelplannen
Geeft inzicht in de meest voorkomende vormen van lage rugpijn

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.