Wat elke professional over verslaving moet weten

Jaap van der Stel; 

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat elke professional over verslaving moet weten

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818070, 106 blz., June 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: alcohol behandeling cannabis cocaïne comorbiditeit drugs dsm-5 gedragsverslaving gokverslaving kansspelen middelengebruik xtc

beschrijving

Dit boek geeft studenten, docenten en professionals in de verslavingszorg een gedegen overzicht van de belangrijkste aspecten van verslaving en de verslavingszorg. De focus ligt op gebruik, misbruik en afhankelijkheid van psychoactieve stoffen als alcohol, heroïne, cocaïne, XTC en cannabis. Daarnaast is er ook aandacht voor excessief gokken en andere gedragsverslavingen. 



Wat elke professional over verslaving moet weten is opgebouwd uit vier hoofdstukken: Middelen, gebruik en gebruikers, Misbruik en afhankelijkheid, Maatschappelijke gevolgen en overheidsbeleid, en Behandeling, zorg en herstel bij verslaving. In deze derde editie zijn de praktische informatie en de literatuurlijsten geactualiseerd. Nieuw is de aandacht voor herstelondersteunende zorg en verslavingszorg vanuit het perspectief van de cliënten. De tekst bevat veel verwijzingen naar websites met goede, actuele overzichten en praktische informatie over hulpverlening.



Dit boek is geschreven door dr. Jaap van der Stel, op initiatief en onder verantwoordelijkheid van de stichting Resultaten Scoren. Resultaten Scoren heeft onder andere als doel om moderne verslavingskunde te bevorderen in opleidingen, trainingen en na- en bijscholing van professionals in de gezondheidszorg. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft een gedegen overzicht van de belangrijkste aspecten van verslaving en verslavingszorg

Bevat veel verwijzingen naar online overzichten en praktische informatie

Helder en gestructureerd geschreven

Geheel herziene en geactualiseerde editie

Is uitgebreid met aandacht voor herstelondersteunende zorg en zorg uit cliëntperspectief


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.