Sociale vaardigheden op de OK

Marga Hop; Irene Muller-Schoof

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociale vaardigheden op de OK

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036818032, geïllustreerd, 208 blz., October 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

trefwoorden: anesthesiemedewerker communicatieve vaardigheden operatie operatieassistent ozt samenwerken sociale vaardigheden voeren van gesprekken zelfreflectie

beschrijving

Dit leerboek geeft aankomende operatieassistenten en anesthesiemedewerkers inzicht in de sociale vaardigheden die zij nodig hebben voor het werk op de OK. Die vaardigheden variëren van vergaderen en overleggen tot plannen, organiseren en gesprekken voeren. Het boek sluit aan bij de opbouw van het vak sociale vaardigheden en is onderdeel van de reeks Operatieve Zorg & Technieken, die speciaal ontwikkeld werd voor de opleiding tot operatieassistent.

Sociale vaardigheden op de OK bestaat uit vijf delen. Die bespreken achtereenvolgens de thema’s persoonlijk functioneren, samenwerken, organiseren, veranderingsprocessen en gespreksvoering met patiënten. Dat laatste deel is nieuw in deze derde druk. Het is opgenomen vanwege de toename van het aantal poliklinische operatiekamers en zelfstandige behandelcentra. Ook onderwerpen als het omgaan met culturele verschillen zijn nieuw, net als verschillende technieken, zoals feedforward. De leerstof wordt verhelderd door uitgebreide casuïstiek en veel opdrachten.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Beschrijft de meest voorkomende operaties en geeft verhelderende achtergrondinformatie

Rijk geïllustreerd met gedetailleerde afbeeldingen

Waardevol naslagwerk voor operatieassistenten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.