Voedingsleer

voor zorg, welzijn en sport

Ellen Klaasse-Derks

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voedingsleer

paperback/ gebrocheerd: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817936, geïllustreerd, 202 blz., July 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: verpleegkundigen voedingsadvies voedingsassistent voedingsleer voedingsstoffen

beschrijving

Dit leerboek presenteert de feiten over de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte. Het boek geeft studenten in zorg, welzijn en sport antwoord op vragen als: welke voedingsstoffen heb je dagelijks nodig? Heeft het zin om voedingssupplementen te slikken? Kan een gezond voedingspatroon ziektes voorkomen of genezen? Wat is de voedingsbehoefte van ouderen? En heeft een sporter extra voeding nodig? 

Voedingsleer voor opleidingen in zorg, welzijn en sport is gebaseerd op de vernieuwde Schijf van Vijf en de Richtlijnen Goede Voeding 2015 van de Gezondheidsraad en bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over gezonde voeding. Daarin komen onder meer voedingsstoffen en hoeveel je ervan nodig hebt aan bod. Ook vind je in dit deel informatie over vegetarische en biologische voeding en het realiseren van gedragsverandering. Het tweede deel behandelt voedingsadviezen bij veelvoorkomende problemen en aandoeningen, zoals over- en ondergewicht, diabe
tes mellitus, hart- en vaatziekten, spijsverteringsproblemen en kanker. Daarnaast is er een hoofdstuk over pre- en postoperatieve voeding. Deel drie gaat in op de voeding voor specifieke groepen, zoals zwangere vrouwen, zuigelingen, kinderen, ouderen en mensen met een religieuze overtuiging. 

Ellen Klaasse-Derks is docent Voedingsleer, Huishoudkunde en Gezondheidskunde op het mbo. Ook is ze freelance journalist en tekstschrijver.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Helpt om voedingsproblemen bij zorgvragers te signaleren 

Is gebaseerd op informatie van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum

Helpt een gefundeerde mening over voeding te ontwikkelen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.