Compendium kindergeneeskunde

Diagnostiek en behandeling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Compendium kindergeneeskunde

paperback/ gebrocheerd: € 99.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817912, geïllustreerd, February 2018
Formaat: 24.2 (h) x 16.9 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 1929 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: G. Derksen-Lubsen; H.A. Moll; A.M. Oudesluys-Murphy; A.J. Sprij; J.W. Bolt-Wieringa; A.P.M. van den Elzen; W.G. Leeuwenburgh-Pronk; F.G. Ropers; J.J. Verhoeven

beschrijving

Dit boek geeft de in de kindergeneeskunde werkzame zorgprofessional een praktische handleiding voor diagnostiek en behandeling van de meest voorkomende aandoeningen bij kinderen. Het heeft een praktijkgerichte opzet en biedt gedetailleerde informatie over diagnose en therapie.  
Compendium kindergeneeskunde is het Nederlandstalige standaardwerk in de kindergeneeskunde en is ook als eBook beschikbaar. Een boek om (digitaal) onder handbereik te hebben!

Compendium kindergeneeskunde gaat onder meer in op spoedeisende problemen, ziekten per orgaansysteem, psychosociale problemen, bloedproducten, infectieziekten en immunologie. Daarnaast komen algemene onderwerpen zoals verrichtingen en voeding en diëtetiek aan bod, met, waar van toepassing, verwijzingen naar landelijke richtlijnen. Nieuw in deze vijfde, herziene druk zijn de hoofdstukken over brandwonden, syncope, ethiek en recht, procedurele sedatie, palliatieve zorg, diagnostiek bij verstandelijke beperking, slaapstoornissen en farmacotherapie.

De uitgave is bestemd voor kinderartsen en arts-assistenten kindergeneeskunde, huisartsen, SEH-artsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, studenten geneeskunde en een ieder die te maken krijgt met de behandeling van een ziek kind. 

De redactie wordt gevormd door een team van negen zeer betrokken kinderartsen.
 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Nederlandstalig standaardwerk binnen de kindergeneeskunde

Veel kinderartsen starten hun spreekuur niet zonder Compendium kindergeneeskunde binnen handbereik

Leidraad voor adequate en efficiënte diagnostiek en behandeling

Met toegang tot de e-versie bij aanschaf van het boek

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.