Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen

DSM-5, diagnostiek, cognitieve gedragstherapie en therapeutische relatie

Adriaan Sprey

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen

gebonden: € 71.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817592, 622 blz., May 2017
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 1209 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

trefwoorden: beck dsm-5 holistische theorie persoonlijkheidsstoornissen postacademisch psychopathologie

beschrijving

Deze geheel vernieuwde en herziene uitgave van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen integreert de innovatieve, dimensionele diagnostiek van de DSM-5 met de cognitief-gedragstherapeutische functieanalyse en behandeling van de persoonlijkheidsstoornis.

Praktische screening en vaststelling van DSM-5-classificatie en -diagnose worden gepresenteerd in systematische stappen. De verbindende schakel tussen DSM-5-diagnostiek en cognitieve gedragstherapie is de holistische theorie. Het zelf maken van een holistische theorie, een functieanalyse en behandelplan wordt uitgelegd. Ook wordt veel aandacht besteed aan de valkuilen en de stoornissen in de therapeuti­sche relatie en hoe deze concreet zelf te analyseren en te hanteren.

Van elke persoonlijkheidsstoornis worden kenmerkende en/of geïndividualiseerde DSM-5-patronen van disfunctioneren en pathologische trekken gegeven. Ook worden profielen van psychologische testen, de functie- en betekenisanalyse, de valkuilen in de therapeutische relatie en een behandelplan gepresenteerd. Casussen uit de praktijk illustreren de werkwijze.

Dit boek is bedoeld voor (ervaren) profes­sionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals klinisch-,  en GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen, verpleegkundigen en zij die daartoe in opleiding zijn.

In deze 3e druk is een register toegevoegd, daarnaast is een aantal fouten uit de 2e druk gecorrigeerd. 

Adriaan Sprey is klinisch psycholoog/psychotherapeut en als opleider psychodiagnostiek en psychotherapie geeft hij supervisie, leertherapie en postacademische nascholingen vanuit zijn eigen opleidingspraktijk (www.adriaansprey.nl). Tevens is hij verbonden aan de GGZ-Groep.                    

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingHét standaardwerk op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen
Combineert DSM-5-diagnostiek met cognitief-gedragstherapeutische behandelingsmethodieken
Met veel praktische casuïstiek
Deze derde druk bevat een uitgebreid register   
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.