Basisboek operatieve zorg en technieken

Lotte Bolks; Linda Bruggink-Gerrits; Chantal van Dijk; Elly Kok-Meetsma; Gea Ouwehand; Ben Hoogland; Joris Jaspers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Basisboek operatieve zorg en technieken

paperback/ gebrocheerd: € 77.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817554, geïllustreerd, 311 blz., September 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 586 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Operatieve zorg en technieken

trefwoorden: chirurgie instrumentarium operaties operatie operatieassistent operatietechnieken

beschrijving

Dit boek biedt operatieassistenten en anesthesiemedewerkers in opleiding inzicht in de dagelijkse uitoefening van het beroep.

In dit boek worden drie domeinen gehanteerd waarbinnen de kerntaken van de operatieassistent zijn uitgewerkt: het patiënt-, organisatie- en professie gebonden domein. Deze indeling in domeinen is conform het beroepsprofiel van de operatieassistent 2012 van de Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO). Een algemeen oriënterend deel biedt medische terminologie, medisch rekenen en geschiedenis van het beroep. 

In deel I, het patiëntgebonden domein (zorg), komt directe zorg aan en communicatie met de patiënt en zijn naasten en het beheren van medische hulpmiddelen aan bod. Deel II, het organisatiegebonden domein (organisatie van zorg), behandelt organisatie en beheer van de operatieafdeling, samenwerken met externe afdelingen binnen het ziekenhuis en organisaties buiten het ziekenhuis en kwaliteits- en veiligheidszorg. Het laatste deel bespreekt hoe de eigen competenties op peil gehouden kunnen worden, men zich verder kan professionaliseren en hoe studenten en collega’s gecoacht en opgeleid kunnen worden. Daarnaast gaat het in op het belang van beroepsinnovatie en participatie in wetenschappelijk onderzoek. Ook vindt er een verkenning plaats van de OK van de toekomst.

Het boek kan uitstekend als bron worden gebruikt tijdens de opleiding tot operatieassistent en anesthesiemedewerker. De inhoud sluit goed aan bij de laatste maatschappelijke en beroepsinhoudelijke ontwikkelingen. Daarnaast kan het dienst doen als naslagwerk voor gediplomeerde operatieassistenten, anesthesiemedewerkers en professionals die vanwege hun werk (in-)direct met de operatieafdeling te maken hebben.

De reeks ‘Operatieve Zorg & Technieken’ is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende chirurgische specialismen worden behandeld. Deze reeks benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk, waarbij de gebruikte illustraties en afbeeldingen deze benadering ondersteunen.

Maak ook gebruik van de toevoegingen in de online leeromgeving. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting
Uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase
Operatie-indicatie en het doel van de operatie
Opstelling van het operatieteam per operatiebeschrijving 
Veelvoorkomend specifiek instrumentarium
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.