Omgaan met diversiteit

specifieke doelgroepen voor assisterenden

M. van der Burgt; E. van Mechelen-Gevers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Omgaan met diversiteit

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817479, geïllustreerd, 229 blz., April 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 410 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: assistenten in de gezondheidszorg laaggeletterden mensen met een verstandelijke beperking mensen met psychiatrische aandoeningen speciale ...

beschrijving

Dit boek geeft assistenten in de gezondheidszorg kennis over specifieke doelgroepen, zoals ouderen, kinderen, laaggeletterden, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met psychiatrische  aandoeningen. Ook geeft het boek concrete handvatten en tips voor het omgaan met deze verschillende doelgroepen. Ten slotte lees je veel praktijkvoorbeelden en interviews met assistenten. Dat maakt Omgaan met diversiteit herkenbaar en aansprekend voor studenten, docenten en professionals.

Goed kunnen omgaan met verschillende doelgroepen is steeds belangrijker voor bijvoorbeeld apothekers-, dokters- en tandartsassistenten en mondhygiënisten. Mensen met gezondheidsproblemen blijven tegenwoordig namelijk langer thuis wonen en maken daardoor langer gebruik van reguliere zorg van de eigen huisarts, tandarts en apotheek. Assistenten moeten aan al deze verschillende mensen zorg op maat kunnen leveren.

Auteur Marieke van der Burgt is arts en docent aan het Rijn IJssel. Auteur Els van Mechelen-Gevers is van huis uit diëtiste. Samen schreven ze verschillende boeken voor studenten aan zorgopleidingen.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Eerste en enige boek over speciale doelgroepen op MBO-niveauGeschikt voor alle AG-studentenOp basis van actuele kennis over het werken met en behandelen van speciale doelgroepen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.