Implementatie

effectieve verbetering van de patiëntenzorg

Michel Wensing; Richard Grol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Implementatie

paperback/ gebrocheerd: € 82.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817318, geïllustreerd, 410 blz., June 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 717 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek helpt zorgverleners, leidinggevenden, staffunctionarissen, beleidsmakers en onderzoekers om patiëntenzorg op een effectieve manier te verbeteren. Het geeft een praktische, stapsgewijze aanpak voor de implementatie van innovatie in de gezondheidszorg, die rekening houdt met de weerbarstigheid van de praktijk.

In Implementatie ligt de nadruk op het verbeteren van het handelen van artsen, verpleegkundigen, paramedici, andere zorgverleners, en de teams waarin zij werken. De patiënt staat hierbij centraal.

Deze geactualiseerde uitgave geeft een toegankelijk overzicht van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van implementatie. Het beantwoordt bijvoorbeeld de vraag hoe het komt dat veel waardevolle inzichten, hulpmiddelen, programma’s en best practices de weg naar de praktijk niet vinden. En andersom hoe het kan dat er soms werkwijzen gebruikt worden waarvan is aangetoond dat ze geen meerwaarde hebbe
n voor patiënten of burgers.

Implementatie beschrijft vele concrete voorbeelden van verandertrajecten in Nederland en daarbuiten. Bij het boek horen digitale verrijkingen, zoals samenvattingen van de hoofdstukken en toetsen met multiplechoicevragen en stellingen. 
Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Geeft een effectieve aanpak om patiëntenzorg te verbeteren

Levert theoretische onderbouwing over implementatie

Is praktisch door digitale samenvattingen en toetsvragen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.