Snel succes met ROM

een leidraad voor professionals in de GGZ

Suzan Oudejans; Masha Spits

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Snel succes met ROM

paperback/ gebrocheerd: € 28.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036817257, geïllustreerd, 145 blz., October 2017
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Dit boek helpt professionals om Routine Outcome Monitoring (ROM) op een effectieve manier in te zetten. Het laat zien hoe je met behulp van ROM tot betere én kortere behandelingen komt, iets waar elke cliënt recht op heeft.

Snel succes met ROM biedt heldere nationale en internationale praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke onderbouwing en handreikingen in toegankelijke taal. Voor wie meteen aan de slag wil bevat het boek een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van behandeluitkomsten met behulp van motiverende gespreksvoering.

Snel succes met ROM bestaat uit elf hoofdstukken. De eerste hoofdstukken onderbouwen de inzet van ROM bij psychiatrische en psychologische behandelingen, waarna de volgende ingaan op de praktische gevolgen voor de behandelpraktijk, zoals vragenlijsten, beschikbare software en verplichtingen en vrijheden. Belangrijke leidraad is het gesprek met de cliënt over ROM: wat draagt het bij aan de behandeling, hoe

ga je om met weerstand en hoe maak je getallen begrijpelijk voor de leefwereld van cliënten? Het boek wordt afgesloten met een gespreksleidraad voor het introduceren en terugkoppelen van ROM-resultaten aan de cliënt op basis van motiverende gespreksvoering waarmee professionals meteen aan de slag kunnen.

Daarmee is Snel succes met ROM het handboek voor professionals die cliënten behandelen in de GGZ. Tegelijkertijd kunnen ook managers, onderzoekers en projectleiders profiteren van de informatie en handreikingen uit dit boek.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Helpt behandelaren bij het gebruik van ROM in de praktijk

Geeft voorbeelden en casuïstiek

Helpt effectiviteit van behandelingen te verbeteren

Inclusief protocol voor het praktisch toepassen van ROM in de praktijk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.